ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

5 Tips για να φωτογραφίσεις το φεγγάρι!

0

1ο Μελέτησέ το!

Όπως πριν από κάθε νέο project ή έναν καινούργιο στόχο έτσι και με το φεγγάρι χρειάζεται μια αρχική μελέτη, τα ονόματα κάποιων κρατήρων ή θαλασσών του ή κάποια βασικά πράγματα για τις φάσεις του και την κίνηση του είναι καλό να τα μάθεις ώστε να κατανοήσεις πλήρως το φωτομοντέλο σου.

2ο Ξεκίνημα με compact μηχανή!

Αν δεν έχετε dslr φωτογραφική μηχανή και μόνο compact ή και τα δύο ξεκινήστε πρώτα με την compact μηχανή. Όλες έχουν υψηλό ζουμ το οποίο προσφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, παίξτε έτσι αρχικά και αργότερα μπείτε στο κανονικό παιχνίδι της αστροφωτογραφίας. Έτσι ξεκίνησα και εγώ με μια Nikon Coolpix.

post image
Η ολική έκλειψη Σελήνης του 2019 με μια Nikon Coolpix
3ο Τρίποδο ή τηλεσκόπιο!

Το φεγγάρι κινείται στον ουρανό λόγω της κίνησης της Γης γύρω από τον άξονα της, για αυτό χρειαζόμαστε μια βάση. Αυτή θα είναι ένα τρίποδο ή ακόμα καλύτερα ένα μικρό ή μεγάλο τηλεσκόπιο για να έχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

4ο Adapter ή T-ring με T-adapter!

Εάν θέλεις να φωτογραφίσεις το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο σας τότε δύο είναι οι τρόποι. Είτε παίρνοντας έναν αντάπτορα για να προσαρμόσεις το κινητό σου στην έξοδο κόρης του τηλεσκοπίου, είτε ένα t – ring μαζί με ένα t-adapter, δίνεται συνήθως με τα μεγάλα τηλεσκόπια, για να προσαρμόσεις την μηχανή σου πάνω στο τηλεσκόπιο χωρίς φακό. Ρυθμίζοντας μόνο το Iso και τον χρόνο έκθεσης.
Βέβαια μετά γίνεται και η φωτογράφιση με ccd κάμερα το οποίο όμως είναι για πολύ υψηλό επίπεδο.

post image
Μέσα από το τηλεσκόπιο και το κινητό
post image
Μέσα από το τηλεσκόπιο και την φωτογραφική μηχανή
 

5ο Μάθε πότε να το φωτογραφίζεις!

Εάν θέλεις να έχεις λεπτομέρεια με καλή αντίθεση και σκιές στους κρατήρες, χωρίς το πολύ φως του Ήλιου που την φωτίζει, θα πρέπει να το φωτογραφίσεις 5-6 ή και 7 μέρες πριν την Πανσέληνο, αν θέλεις πλήρες κάδρο επέλεξε την Πανσέληνο.

post image

Ελπίζω να βοήθησα με τις μικρές συμβουλές μου, σαφώς βέβαια υπάρχουν και βιντεάκια στο YouTube αλλά και άρθρα στο διαδίκτυο, όμως δεν συγκρίνεται να στα λέει κάποιος που γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω.

Κων/νος Βασιλόπουλος
Μαθητής γ’ Λυκείου
Η πρώτη ταινία διαστήματος στην ιστορία του κινηματογράφου

Previous article

Κριτική Βιβλίου | Elon Musk

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

TOP-5 Ταινιών Διαστήματος!

Ταινίες στο διάστημα! Τα μεγάλα ταξίδια των Neil Armstrong, Jim Lovell και Chris Hadfield ζωντανεύουν στις οθόνες μας. Πως είναι να βρίσκεσαι στην ...