ΝΕΑ

Ένα κατακόκκινο φεγγάρι ορατό από την Ελλάδα τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου

0
post image
Η θέση των τριών σωμάτων, Ήλιος, Γη, Σελήνη κατά την διάρκεια της έκλειψης Σελήνης

Ύστερα από την εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης την 27η Ιουλίου του 2018 η οποία αποτελούσε και την μεγαλύτερη σε διάρκεια του 21ου Αιώνα (103 λεπτά), μια ακόμα έκλειψη θα είναι ορατή από την Ελλάδα τα ξημερώματα της 21ης Ιανουρίου!

Αυτήν την φορά όμως θα αφορά τους πραγματικούς αστρολάτρες (ή τους ξενύχτηδες) που θα χρειαστεί να ξενυχτήσουν για την θέαση της, καθώς η Γη θα μπει μεταξύ Ηλίου και Σελήνης στις 5:34 όταν και θα ρίξει την πρώτη της σκία στην επιφάνεια του δορυφόρου μας. Η ολική φάση της έκλειψης θα ξεκινήσει στις 6:41 θα κορυφωθεί στις 7:12 ενώ θα ολοκληρωθεί στις 7:43 ώρα Ελλάδος.

Το φεγγάρι, κατά την διάρκεια της έκλειψης θα βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό (περίπου 25 μοίρες από τον ορίζοντα) προς τα δυτικά οπότε φροντίστε να βρεθείτε και στο κατάλληλο σημείο για την θέαση της.
Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να ανεβάσετε τις δικές σας φωτογραφίες από την έκλειψη (ή και οποιαδήποτε άλλη δική σας αστροφωτογραφία) στο instagram με hashtag #_astrofacts_photo όπου μπορείτε να βρείτε μαζεμένες τις photos των followers του ASTROFACTS!

post image
Οι φάσεις τις έκλειψης της Σελήνης
astrofacts
astro-lover, sky passionate - Διαχειριστής του ιστότοπου astrofacts.gr

  POLL – Ψήφισε το διαστημικό γεγονός του 2018!

  Previous article

  Κριτική Βιβλίου | Jurassic Park

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.

  More in ΝΕΑ

  ΝΕΑ

  To AstroFacts στο Athens Science Festival 2019!

  Ήρθε η ώρα για την πρώτη διαδραστική παρουσίαση του AstroFacts, την Κυριακή 07/04 στις 15:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του ...