ΝΕΑ

H Ελλάδα στο διάστημα!

0

O δορυφόρος Hellas-Sat 4 από χθες (5/2/2019) βρίσκεται καθ’ οδόν για το νέο του σπίτι, 35.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, παρέα με τον παλαιότερο Hellas-Sat 3, ο οποίος αναχώρησε στις 28 Ιουνίου το 2017. Ο Hellas-Sat 4, ενώ έχει ήδη αποκολληθεί από το σώμα του πυραύλου, θα ακολουθήσει έντονες ελλειπτικές τροχιές γύρω από την Γη, όπου τον Ιούλιο του 2019 θα καταφέρει εν τέλει να «παρκάρει» στην γεωστατική του θέση, μια περιοχή πάνω από την Κένυα στον ισημερινό.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο της ESA στην Γαλλική Γουιάνα, σημείο που χρησιμοποιείται από την ESA για την αποστολή του στόλου της. Η γεωγραφική της θέση ευνοεί αυτές τις αποστολές καθώς προσφέρει πιο οικονομικά και ασφαλή ταξίδια.
Η εκτόξευση του δορυφόρου έγινε μέσα στον σύγχρονο πύραυλο Ariane 5 o οποίος πέρα του Hellas-Sat 4 μετέφερε και έναν δεύτερο δορυφόρο, τον GSAT-31 της Ινδικής Διαστημικής Εταιρίας. Ο 51 μέτρων πύραυλος έχει ήδη πραγματοποιήσει 270 εκτοξεύσεις δορυφόρων, ενώ έχει θέσει σε τροχιά 580.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του δορυφόρου Hellas-Sat 4
astrofacts
astro-lover, sky passionate - Διαχειριστής του ιστότοπου astrofacts.gr

  Κριτική Βιβλίου | Elon Musk

  Previous article

  To κινέζικο Chang’e 4 εντοπίζεται στην αθέατη πλευρά της Σελήνης

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.

  More in ΝΕΑ

  ΝΕΑ

  To AstroFacts στο Athens Science Festival 2019!

  Ήρθε η ώρα για την πρώτη διαδραστική παρουσίαση του AstroFacts, την Κυριακή 07/04 στις 15:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του ...