ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η πρώτη ταινία διαστήματος στην ιστορία του κινηματογράφου

0

Όχι δεν ήταν το Star Wars. Δεν ήταν καν το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος. Ανατρέχοντας στην ιστορία, θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε πάνω 100 χρόνια πίσω και να φτάσουμε στο μακρινό έτος 1902, όπου ο κινηματογραφιστής Georges Méliès παρουσίασε την ταινία μικρού μήκους «A Trip to the Moon».

Σε αυτή την 12λεπτη ταινία ο Méliès μας παρουσιάζει την πρώτη προσελήνωση (67 ολόκληρα χρόνια πριν τον άθλο του Άρμστρονγκ) μέσα από τα δικά του μάτια. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς ο σκηνοθέτης φαντάζεται τον σχεδιασμό του διαστημοπλοίου, την επιφάνεια της Σελήνης, το πως φαίνεται η Γη από τα 380.000 χιλιόμετρα, καθώς και το πώς θα έδειχνε ένας εξωγήινος πολιτισμός!
Η ταινία A Trip to the Moon αποτελεί επίσης και την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας με ιδιαίτερα ειδικά εφέ, πρωτοποριακά για την εποχή τους και με μια ιστορία με στοιχεία χιούμορ και φαντασίας. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:
astrofacts
astro-lover, sky passionate - Διαχειριστής του ιστότοπου astrofacts.gr

  Κριτική Βιβλίου | Jurassic Park

  Previous article

  5 Tips για να φωτογραφίσεις το φεγγάρι!

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.

  ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  TOP-5 Ταινιών Διαστήματος!

  Ταινίες στο διάστημα! Τα μεγάλα ταξίδια των Neil Armstrong, Jim Lovell και Chris Hadfield ζωντανεύουν στις οθόνες μας. Πως είναι να βρίσκεσαι στην ...