ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Ultima Thule δεν είναι ο μοναδικός «χιονάνθρωπος» του ηλιακού μας συστήματος!

0

Την 1η Ιανουαρίου του 2019, το διαστημόπλοιο New Horizons πέρασε δίπλα από το ιδιαίτερο αντικείμενο Ultima Thule το οποίο και φωτογράφησε από  απόσταση 6.700 χιλιομέτρων και αποτελεί πλέον το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο το οποίο έχουμε καταφέρει να εξερευνήσουμε από κοντά.

Η Έσχατη Θούλη είναι ένα βραχώδες σώμα διαστάσεων 31 επί 19 χιλιόμετρα και απέχει περίπου 45 Αστρονομικές Μονάδες από τον Ήλιο, ενώ χρειάζεται 298 ολόκληρα χρόνια για μια πλήρη περιφορά γύρω από το μητρικό μας άστρο. Το συγκεκριμένο αντικείμενο όμως, δεν είναι το μοναδικό το οποίο έχουμε εντοπίσει με την συγκεκριμένη ιδιαίτερη μορφή.

Το τηλεσκόπιο Hubble έχει εντοπίσει άλλα 83 τέτοια αντικείμενα. 69 από αυτά είναι αστεροϊδείς, τα 8 αντικείμενα στην ζώνη Kuiper και 6 κομήτες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις κάποιων δυαδικών τέτοιων συστημάτων του ηλιακού μας συστήματος.

post image
Asteroid 624 - Hektor
post image
Asteroid 216 - Kleopatra
post image
Comet 67P - Churyumov-Gerasimenko

 

astrofacts
astro-lover, sky passionate - Διαχειριστής του ιστότοπου astrofacts.gr

  Η ΙΕΕΕ ΝΤUA και η δράση της

  Previous article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.

  ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  TOP-5 Ταινιών Διαστήματος!

  Ταινίες στο διάστημα! Τα μεγάλα ταξίδια των Neil Armstrong, Jim Lovell και Chris Hadfield ζωντανεύουν στις οθόνες μας. Πως είναι να βρίσκεσαι στην ...