ΝΕΑ

Βάφτισε και εσύ έναν από τους 5 «νέους» δορυφόρους του Δία

0

© Roberto Molar Candanosa/Carnegie Institution for Science

Θες να γίνεις και εσύ νονός ενός από τους 5 διαθέσιμους “νέους” δορυφόρους του Δία που αναζητούν όνομα; Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση που είναι υπεύθυνη για την ονομασία κάθε νέου σώματος που ανακαλύπτεται, ζητά βοήθεια από εσάς! Το μόνο που χρειάζεται για να συμμετέχεις σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι ένα απλό tweet χρησιμοποιώντας το #NameJupitersMoons και δικαιολογώντας την επιλογή σου μέχρι τις 15 Απριλίου! Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες:

1. Το όνομα θα πρέπει να προέρχεται είτε από την ελληνική είτε από την ρωμαϊκή μυθολογία και συγκεκριμένα να είναι είτε απόγονος είτε ερωμένη του Δία ή του Jupiter αντίστοιχα.
2. Οι 2 δορυφόροι που περιφέρονται γύρω από τον Δία με την ίδια φορά που αυτός περιστρέφεται, θα πρέπει το όνομα τους να τελειώνει σε -a, ενώ για τους υπόλοιπους 3, θα πρέπει το όνομα να τελειώνει σε -e.
3. Tα ονόματα δεν θα πρέπει να είναι παρόμοια με τα ήδη υπάρχοντα των υπολοίπων φεγγαριών ή αστεροϊδών.

Ψάξε λοιπόν την λίστα με όλες τις ερωμένες του Δία και του Jupiter και γίνε ο πνευματικός πατέρας των νέων δορυφόρων!

astrofacts
astro-lover, sky passionate - Διαχειριστής του ιστότοπου astrofacts.gr

  Η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2019!

  Previous article

  Γίνε εθελοντής στο Athens Science Festival 2019

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.

  More in ΝΕΑ

  ΝΕΑ

  To AstroFacts στο Athens Science Festival 2019!

  Ήρθε η ώρα για την πρώτη διαδραστική παρουσίαση του AstroFacts, την Κυριακή 07/04 στις 15:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του ...
  ΝΕΑ

  Η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2019!

  Ένα μήνα μετά το εντυπωσιακό φαινόμενο της έκλειψης Σελήνης, ο φυσικός μας δορυφόρος θα μας χαρίσει άλλο ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο. Το βράδυ ...